preskoči na sadržaj
vijesti

Poziv za prijavu za mlade ambasadore za prava djece i mladih EU

Dragi učenici,

Ured UNICEF-a za Hrvatsku i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske pozivaju djecu i mlade da se prijave i postanu mladi ambasadori za prava djece i mladih Europske unije, koji se biraju na mandat od dvije godine.

 

Natječaj je u tijeku, prijave se zaprimaju do 2. veljače. Više informacija možete pročitati ovdje: https://www.unicef.org/croatia/price/postani-mladi-ambasador-za-prava-djece-i-mladih-europske-unije

 

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Šeša  datum: 26. 1. 2020. 17:41

PREDBILJEŽBE ZA PRVI RAZRED ZA ŠK. GOD. 2020./2021. Vijest ima dokument u privitku

RASPORED PREDBILJEŽBI ZA PRVI RAZRED

ZA ŠK. GOD. 2020./2021.

U OŠ „KANTRIDA“

 

Poštovani roditelji budućih prvašića,

prijave djece za upis u prvi razred osnovne škole, za djecu koja prema prijavljenom mjestu prebivališta odnosno boravišta pripadaju upisnom području Osnovne škole "Kantrida" održati će se u u razdoblju od 27. siječnja do 31. siječnja 2020.  Raspred predbilježbi nalazi se u datoteki. 

Molimo roditelje da sa sobom donesu presliku osobne iskaznice jednog roditelja ili uvjerenje o mjestu prebivališta/boravišta djeteta, školskog obveznika.

Prilikom prijava, dobiti ćete sve informacije o daljnjem tijeku utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta radi upisa u prvi razred kao i termine za liječnički pregled koji će obavljati dr. Nataše Fugošić Lenaz u Domu zdravlja Rijeka, Zametska 63 a; tel. 051/261 030 i psihologijsko testiranje koje će se održavati u školi kojoj dijete pripada prema upisnom području.

Pedagoginja:

Martina Šeša

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Šeša  datum: 11. 1. 2020. 11:08

UPIS U PRVI RAZRED

OSNOVNE INFORMACIJE VEZANE UZ UPIS U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE ZA ŠKOLSKU GODINU 2019./2020.

Sukladno Pravilniku o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, učenika te sastavu stručnoga povjerenstva ("Narodne novine"  broj 67/2014.) djeca rođena od 01. travnja 2013. do 31. ožujka 2014. godine obvezna su pristupiti upisu u prvi razred osnovne škole prema upisnim područjima za svaku osnovnu školu, a prema prijavljenom mjestu prebivališta odnosno boravišta djeteta. 

Prijave djeteta za upis provodit će se od 27. do 31. siječnja 2020. godine u osnovnim školama najbližim mjestu prebivališta/boravišta.

Postupak utvrđivanja psihofizičkoga stanja djece radi upisa u prvi razred osnovne škole provodi se u razdoblju od 31. ožujka do 15. lipnja tekuće godine.

Iznimno od navedenog roka, djeca s već utvrđenim teškoćama u razvoju trebaju pristupiti utvrđivanju psihofizičkog stanja radi upisa u prvi razred osnovne škole u vremenu od 01. veljače do 15. travnja tekuće godine kako bi im se pravovremeno odredila programska i profesionalna potpora.

Cjelovite i precizne informacije, plan upisa i javni poziv biti će objavljeni, na početku drugog polugodišta.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Šeša  datum: 6. 1. 2020. 09:40

Nadoknada za dane provedene u štrajku Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji,

u prilogu se nalazi raspored nadoknade za dane provedene u štrajku. 

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Šeša  datum: 16. 12. 2019. 11:09

Zaštita djece na internetu

Poštovani roditelji, 

kako pomoći djeci i odraslima da internet koriste savjesno i odgovorno, najvažniji je  korak prema prevenciji elektorničkog nasilja, stoga Vas upućujemo na publikacije vezane uz zaštitu djece na Internetu dostupne na poveznici https://www.hakom.hr/default.aspx?id=1504, a video sadržaj "Kako zaštiti djecu na internetu" je dostupan na poveznici https://www.youtube.com/watch?v=zXxXfCbW0ss .

 

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Šeša  datum: 19. 12. 2019. 12:21

Dani otvorenih vrata

Poštovani roditelji,

Dan otvorenih vrata održati će se 13. siječnja 2020. godine u terminu od 17,30 do 18,30 sati.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Šeša  datum: 16. 12. 2019. 11:37

OSMAŠI U GRADU HEROJU Vijest ima dokument u privitku

  Nekoliko dana uoči obljetnice stradavanja i žrtve grada Vukovara učenici osmih razreda boravili su u gradu heroju na svojoj dvodnevnoj izvanučioničkoj nastavi. U pratnji svojih učitelja krenuli su na putovanje 14.  studenog u ranim jutarnjim satima. Sve planirane aktivnosti i posjete organizirao je Memorijalni centar Domovinskog rata koji čuva sjećanje na Bitku za Vukovar i Domovinski rat.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Šeša  datum: 16. 12. 2019. 11:33

"Mir i dobro" predavanje djelatnice MUP-a Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Šeša  datum: 11. 12. 2019. 09:44

Posjet Kući utočišta Vijest ima dokument u privitku

Tijekom mjeseca studenog 2019.g. nekolicina učenica 7.a razreda, polaznica izvannastavne skupine „Mali humanitarci“, posjetila je Kuću utočišta u Kresnikovoj ulici. Kuća utočišta je ustanova namijenjena beskućnicima i ostalim marginaliziranim osobama grada Rijeke. Kuća, tj. dnevni centar, čiji program provodi Udruga Depaul Hrvatska u suradnji sa sestrama milosrdnicama, izgrađena je sa ciljem pomaganja osobama koje su se zbog teških životnih uvjeta našle na margini društva. Dnevni centar svakog dana korisnicima osigurava usluge hrane (tri obroka dnevno), higijenu, dnevni boravak, psihosocijalne pomoći i savjetovanja, ali također i zdravstvene, pravne te duhovne usluge.

Sestre milosrdnice su nas upoznale s djelovanjem i uslugama samog centra te su nam pomogle da prepoznamo važnost postojanja ustanova ovakve vrste kako za same korisnike tako i za širu lokalnu zajednicu. Na kraju smo obišli veliki samostanski kompleks u kojem su nas vrijedne sestre počastile kolačima. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Šeša  datum: 11. 12. 2019. 09:30

ODGODA NACIONALNOG ISPITA IZ GEOGRAFIJE

Nacionalni ispit iz Geografije za učenike osmih razreda predviđen za 29. studenoga 2019. odgođen je za 24. siječnja 2020.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Šeša  datum: 27. 11. 2019. 13:32

OBAVIJEST KANDIDATIMA PRIJAVLJENIM NA JAVNI NATJEČAJ - POVIJEST

Poštovani kandidati,

obavještavamo Vas da će se postupak vrednovanja kandidata prijavljenih na javni Natječaj -povijesti održati prema dogovorenom  rasporedu, unatoč štrajku djelatnika. 

Povjerenstvo za vrednovanje kandidata

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Šeša  datum: 19. 11. 2019. 12:07

Zdrav za 5 Vijest ima dokument u privitku

Zdrav za 5“

Danas je u OŠ „Kantrida“ u sklopu preventivnog programa „Zdrav za 5“ organizirano predavanje za učenike 8. razreda u organizaciji Odjela prevencije Policijske uprave primorsko-goranske . Tom prilikom je policijska službenica Nives Grčko Kajfeš učenicima kroz temu ovisnosti približili štetnost i posljedice uporabe alkohola i droga.
       Nacionalni preventivni program ”Zdrav za 5“ pokrenuli su Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, s ciljem prevencije ovisnosti kod mladeži (alkohol, droge, igre na sreću). Njime se promiče i pro-socijalno, preventivno i zaštitno djelovanje uz razvijanje socio-emocionalnih vještina kod djece i mladih. Poseban naglasak Programa je na podizanju razine samosvijesti mladih o odgovornosti u očuvanju vlastitog i tuđeg zdravlja te sigurnosti.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Šeša  datum: 7. 11. 2019. 12:01

Dani zahvalnosti za plodove zemlje Vijest ima dokument u privitku

Jučer, 24.listopada, učenici prvog razreda, kroz integrirani dan pod nazivom Jesen i njeni plodovi, uživali su u pripremi hrane koju su zatim i kušali.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Šeša  datum: 30. 10. 2019. 14:34

PRIČA O BENČIĆU Vijest ima dokument u privitku

Tko je bio Rikard Benčić? Gdje se nalazi Palača šećerane i što će u njoj 2020. godine biti smješteno? Znate li gdje će se preseliti Gradska knjižnica Rijeka? Koje su uspješne tvornice radile na ovome mjestu? Što će se sve nalaziti i odvijati u Dječjoj (Ciglenoj) kući? Na ova i niz drugih zanimljivih pitanja iz naše povijesti i budućnosti odgovore su dobili polaznici Moje Rijeke i Građanskog odgoja Osnovne škole Kantrida.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Šeša  datum: 29. 10. 2019. 08:44

TERENSKA NASTAVA ŠESTAŠA - KRK Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Šeša  datum: 29. 10. 2019. 08:40

MALI MEDIJATORI Vijest ima dokument u privitku

Pitaš li se ikada jesi li mogao/la drugačije postupiti u sukobu s prijateljicom/em iz razreda? Sjetiš li se ikada kako je tvoj prijatelj/ica reagirao/la kada si joj na miran način ukazala/o na problem u vašem odnosu? Koliko često misliš na sebe i drugu osobu u sukobu – njezine misli, osjećaje, potrebe?

Naši učenici, polaznici izvannastavne aktivnosti Građanski odgoj i obrazovanje su dana 21. listopada 2019. godine u Vijećnici Grada Rijeke  sudjelovali na tribini i upoznali se s jednim  od najvažnijih načina nenasilnog rješavanja sukoba -   medijacija. Tribinu je  je organizirala Udruga SOS Rijeka – centar za nenasilje i ljudska prava u suradnji s Hrvatskom udrugom za mirenje (HUM) iz Zagreba pod nazivom  „Medijacija u školama za male medijatore“ .

Tribinu je  moderirala Dušanka Pribičević Gelb, dipl. polit., iz Hrvatske udruge za mirenje (HUM).

 

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Šeša  datum: 22. 10. 2019. 09:40

Termini informacija

Poštovani roditelji,

za vas smo pripremili stranicu (Kutak za roditelje) s terminima informacija predmetnih i razrednih učitelja, rasporedom otvorenih vrata,   roditeljskim sastancima i korisnim savjetima koji će vam pomoći da svoju obitelj učinite sretnijom, a svoju djecu uspješnijom. 

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Šeša  datum: 14. 10. 2019. 14:01

Šetnicom uz Rječinu

Grupa Mladih geografa naše škole u ovoj šk.godini planira nekoliko terenskih izlazaka u okolici našeg grada. 

 
Za prvi izlazak planiramo uključivanje u akciju "Šetnicom uz Rječinu", preuzeto sa FB-a, čiji tekst prenosimo u nastavku. 
Nadam se da će nas vrijeme poslužiti i pozivam da se uključite ako ste zaiteresirani.
 
Voditeljica grupe
 
Ana Baraka Ribinski
učiteljica geografije
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Martina Šeša  datum: 11. 10. 2019. 09:04

OBAVIJEST KANDIDATIMA PRIJAVLJENIM NA JAVNI NATJEČAJ - POVIJEST Vijest ima dokument u privitku

 

OBAVIJEST

kandidatima/kandidatkinjama prijavljenim na Javni natječaj za zapošljavanje učitelja/ice Povijesti (m/ž) - 1 izvršitelj/ica na određeno, puno radno vrijeme od 40 sati tjedno u OŠ „Kantrida“ o vremenu i mjestu održavanja postupka vrednovanja 

  1. Vrijeme i mjesto održavanja postupka vrednovanja  kandidata/tkinja

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Šeša  datum: 11. 11. 2019. 12:38

UDŽBENICI ZA ŠK.GOD. 2019./2020. Vijest ima dokument u privitku

Odluka o izboru udžbenika za 1. razred, 5. razred, te Biologiju, Kemiju i Fiziku u 7. razredu.  Odabrani udžbenici nabaviti će se preko Škole.  

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Šeša  datum: 1. 7. 2019. 09:21

EKSKURZIJA OSMAŠA U SREDNJU DALMACIJU Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Zrinko Brdar  datum: 4. 10. 2019. 16:47

IZJAVA O ČLANOVIMA ZAJEDNIČKOG KUĆANSTVA Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Zrinko Brdar  datum: 11. 9. 2019. 19:28

IZJAVA O PLAĆANJU PUNE CIJENE Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Zrinko Brdar  datum: 11. 9. 2019. 19:26

OBAVIJEST ZA RODITELJE POLAZNIKE CJELODNEVNOG ODGOJNO-OBRAZOVNOG RADA OŠ „KANTRIDA“ U ŠK. GOD. 2019. /2020. Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Zrinko Brdar  datum: 11. 9. 2019. 19:21

Dodatni radni materijal za 1.,5. i 7. (BIO, KEM, FIZ) razrede Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji, 

Sukladno Zakonu o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu (NN br. 116/2018), osim udžbenika, u školi mogu biti u uporabi i nastavna sredstva (tiskana, digitalna ili fizička) koja pomažu u ostvarivanju pojedinih odgojno-obrazovnih ishoda utvrđenih predmetnim kurikulumom, kao i očekivanja međupredmetnih tema, potiču interakciju učenik – učenik i/ili učenik – sadržaj te istraživački i/ili grupni rad (dalje u tekstu: drugi obrazovni materijali).

U prilogu dostavljamo popis dodatnih materijala za učenike 1.,5. i 7. (biologija, kemija i fizika) razreda koji je potrebno kupiti.

Napomena: Radni materijali iz Povijesti za 5. razred bit će objavljeni nakon što dobiju odobrenje Ministarstva znanosti i obrazovanja.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Šeša  datum: 10. 7. 2019. 12:15

UDŽBENICI I DODATNI RADNI MATERIJAL - ZA ŠK.GOD. 2019./2020. Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji,

Sukladno Zakonu o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu ()NN116/18) sredstva za nabavu udžbenika za učenike osnovnih škola osigruavaju se u Držarvnome proračunu, a samu nabavku provodi Škola.

 U prilogu je popis dodatnih radnih materijala za učenike 2., 3., 4., 6., dio 7.  i 8. razreda koje je potrebno kupiti. Za učenike razredne nastave likovne mape naručene su preko škole. Za učenike predmetne nastave preporučena je Likovna mapa izdavača Školska knjiga, Zagreb.

Dodatne radne materijale za 1., 5, te Biologiju, Kemiju i Fiziku u 7. razredu objaviti ćemo u do 15. srpnja.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Šeša  datum: 1. 7. 2019. 09:08

Obavijest o odabiru realizacije odmora učenika u školskoj godini 2019./2020. Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Šeša  datum: 10. 6. 2019. 13:57
» Arhiva naših vijesti    
 


Tražilica

Kalendar
« Studeni 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Oglasna ploča

Anketa
Crno ili bijelo?
Forum

Korisni linkovi

Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju